شاید کمتر کسی در دنیا وجود داشته باشد که جز طرفداران کتانی‌ها نباشد. کتانی‌ها یک تکمیل کننده‌ی عالی برای تقریبا هر استایلی هستند و علاوه بر جذابیت، راحتی بیشتری را برای شما و پاهایتان فراهم می‌کنند. شاید خرید یک جفت کتانی به نظر کار ساده‌ای باشد؛ وارد فروشگاه یا سایت مورد نظرتان می‌شوید، کفشی که خوشتان آمد را انتخاب می‌کنید و می‌خرید و تمام! اما امروزه خرید کردن به این سادگی‌ها نیست؛ برای پیدا کردن یک جفت کتانی خوب که در لحظات مختلف همراه شما باشد، نکات زیادی وجود دارند که باید در نظر بگیرید. در ادامه‌ی این مقاله با مجله‌ی اولین خرید همراه شوید تا با همه‌ی فوت و فن‌های لازم برای خرید یک کتانی خوب آشنا شوید. 

 

تاریخچه‌ی مختصری از کتانی‌ها

تاریخچه‌ی کتانی‌ها، به گذشته‌ی بسیار دوری در قرن ۱۸ میلادی برمی‌گردند؛ زمانی که مردم کفش‌هایی با کف لاستیکی به نام Plimsolls می‌پوشیدند. در حدود سال ۱۸۹۲، شرکت لاستیک ایالات متحده‌ی آمریکا، کفش‌های راحت‌تری به نام Keds را وارد بازار کردند که از لاستیک راحت‌تری با روکش برزنتی ساخته شده بود. در سال ۱۹۱۷، این کفش‌ها به تولید انبوه رسیدند. در همان سال، Marquis Converse اولین کفش مخصوص بسکتبال را با نام Converse All-Stars تولید کرد. 

کفش‌های کتانی در سال ۱۹۲۴ بین‌المللی شدند و این زمانی اتفاق افتاد که مردی آلمانی با نام Adi Dassler، کفش ورزشی تولید کرد و نام برند خود را Adidas گذاشت و به مرور، این برند تبدیل به محبوب‌ترین برند کتانی در جهان شد. Jessie Owens، ستاره‌ی دو و میدانی، زمانی که در المپیک سال ۱۹۳۶، چهار مدال طلا کسب کرد، کتانی آدیداس را پوشیده بود. در سال ۱۹۴۸، Rudy Dassler (برادر Adi Dassler) یک شرکت کفش ورزشی دیگر نام گذاری کرد به نام Puma که امروزه یکی از معروف‌ترین برندهای جهان محسوب می‌شود.

 

برای خرید کتانی به چه نکاتی توجه کنیم؟

فروشگاه اینترنتی اولین خرید

۱. فیت بودن

هنگامی که یک کتانی را با جوراب‌هایی که معمولا استفاده می‌کنید، بپوشید و بایستید، مهم است که کفش متناسب با پاهایتان باشد؛ همچنین بهتر است در هنگام خرید چند دقیقه‌ای کفش‌ها را بپوشید و با آن‌ها راه بروید تا کاملا متوجه شوید که چه احساسی هنگام پوشیدن آن‌ها دارید. انگشتان شما نباید فشرده شده باشند و باید امکان تکان خوردن برای آن‌ها وجود داشته باشد و همچنین پاشنه‌ی پای شما باید راحت باشد. 

 

۲. حالت کفش

کارشناسان می‌گویند که بهترین کفش برای شما کفشی است که حالت آن مطابق با حالت پاهای شما باشد. برای مثال ممکن است پنجه‌های کشیده‌ای داشته باشید یا قسمت میانی پاهایتان پهن‌تر باشند. 

 

۳. احساس کفش

زمانی که کتانی را می‌پوشید، باید به تمامی جزئیات دقت کنید. آیا قوس کفش احساس حمایت به شما می‌دهد یا برایتان مزاحمت ایجاد می‌کنند؟ آیا فکر می‌کنید در حال مبارزه با کفش هستید تا بتوانید در آن احساس راحتی داشته باشید؟ شما باید در هنگام خرید به پاسخ این سوالات فکر کنید تا بتوانید از هرگونه آسیب خودداری کنید. همچنین به احساسی که بعد از پوشیدن کفش دارید هم فکر کنید؛ برای مثال اگر بعد از کمی راه رفتن با یک کتانی پاهایتان زخم می‌شوند یا احساس داغ شدن در قسمت‌های مختلف پاهایتان دارید، بهتر است از خریدن آن کفش منصرف شوید.

 

۴. ضمانت بازگشت کالا

برای داشتن یک خرید مطمئن‌تر، بررسی کنید که آیا فروشگاهی که می‌خواهید از آن خرید کنید، دارای ضمانت بازگشت کالا است و در صورت لزوم کتانی‌ها را از شما پس خواهد گرفت؟ مخصوصا اگر آنلاین خرید می‌کنید و تجربه‌ی زیادی ندارید، این مورد اهمیت بسیار زیادی دارد. 

 

نحوه‌ی انتخاب کتانی مناسب برای ورزش کردن

کفش

کتانی باشگاه، کتانی اسپرت یا کتانی ورزشی، شما می‌توانید اسم آن را هرچیزی که می‌خواهید بگذارید. انتخاب درست یک کتانی برای ورزش کردن، اهمیت بسیار زیادی دارد؛ زیرا بر روی عملکرد شما تاثیر گذاشته و به شما کمک می‌کند تا از آسیب دیدگی جلوگیری کنید. برای خرید یک کتانی مناسب ورزش کردن، حتما نکات زیر را در نظر بگیرید.

• در صورت امکان، به صورت حضوری و از یک فروشگاه لوازم ورزشی یا کفش ورزشی معتبر خرید کنید. اگر خودتان در این زمینه اطلاعات ندارید، کارکنان فروشگاه‌های معتبر با دادن اطلاعات مفید، به شما در انتخاب و خرید بهترین کتانی کمک خواهند کرد. روتین ورزشی و آسیب دیدگی‌هایتان را در نظر بگیرید. همچنین اگر برند خاصی در ذهن دارید که در خریدهای قبلی از آن راضی بودید، در هنگام خرید این موضوع را به فروشندگان اطلاع دهید. 

• زمانی که شما ورزش می‌کنید، پاهای شما از حالت عادی بزرگ‌تر می‌شوند؛ بنابراین برای خرید کتانی ورزشی، بهتر است بعد از انجام تمرینات ورزشی به خرید بروید تا بتوانید یک کفش مناسب برای بزرگ‌ترین حالت پاهایتان انتخاب کنید تا در حین ورزش اذیت نشوید. 

• همیشه حواستان باشد که بندهای کفش را دوباره ببندید؛ شما باید از بالاترین حلقه شروع کنید و در حین اینکه یک الگوی مورب در قسمت بالای کفش ایجاد می‌کنید، یک فشار ثابت و یکنواخت را روی کل آن اعمال کنید. 

• فیت بودن آن را بررسی کنید؛ زمانی که کفش را پوشیده‌اید باید بتوانید به طور آزادانه، انگشت‌هایتان را تکان دهید. مطمئن شوید که نوک کفش به انگشت شست شما نچسبیده و فضای خالی در این قسمت وجود دارد. به طور خلاصه، پاهای شما درون کفش باید احساس راحتی داشته باشند. 

• قبل از خرید، حتما کتانی را تست کنید؛ کمی راه بروید یا در صورت امکان بدوید تا مطمئن شوید که کفش پاهایتان را اذیت نمی‌کند و احساس سفت شدن در انگشتان‌تان ندارید. در این مرحله باید سبک ورزش‌تان را نیز در نظر بگیرید؛ برای مثال اگر برای بازی کردن بسکتبال کتانی می‌خرید، چه حسی باید داشته باشید وقتی برای پرتاب توپ می‌پرید؟ یا اگر به طور حرفه‌ای ورزش می‌کنید، احتمالا باید در انتخاب کتانی، دقت بالاتری به خرج دهید. 

• فراموش نکنید که کتانی‌های شما دائمی نیستند! پس از ۵۰۰ الی ۸۰۰ کیلومتر دویدن یا ۳۰۰ ساعت ورزش کردن، معمولا مواد بالشتکی‌ها در کتانی فرسوده می‌شوند و زمان تعویض کردن آن‌ها فرا می‌رسد. 

 

انواع کفش‌های ورزشی

• کتانی‌های مناسب برای دویدن، تمرین کردن یا پیاده‌روی

• کتانی‌های مناسب برای ورزش‌های سالنی و میدانی (این ورزش‌ها شامل حرکات بدن رو به جلو، عقب و پهلو هستند و نیازمند فعالیت بالایی می‌باشند؛ از جمله والیبال، بسکتبال و تنیس.)

• کتانی‌های مناسب برای ورزش‌های بیرون از سالن (این کفش‌ها مدل‌های متفاوتی دارند؛ اما همه‌ی آن‌ها دارای میخ یا استوک هستند که مناسب برای ورزش‌هایی از جمله فوتبال، فوتسال و بیسبال هستند.)

• کتانی‌های مناسب برای فعالیت‌هایی در فضای باز (کفش‌های مناسب برای ماهیگیری، شکار و قایق‌سواری)

• کتانی‌های ورزشی تخصصی (کتانی‌های مناسب برای ورزش‌هایی مانند ایروبیک، دوچرخه‌سواری یا گلف)

 

چگونه کتانی اصل را از کتانی تقلبی تشخیص دهیم؟

کتانی

برخی از کتانی‌های تقلبی را می‌توان به سادگی و در نگاه اول تشخیص داد؛ اما برخی دیگر به این راحتی نیستند. تعداد افرادی که از فروش کتانی‌های فیک و تقلبی سود می‌برند، بی‌شمار هستند و بدون شک شما هم با این افراد رو به رو شده‌اید. اگر شما هم به کفش‌هایی که می‌پوشید و سلامت پاهایتان اهمیت می‌دهید، قبل از خرید کتانی موارد زیر را بررسی کنید تا از اصل بودن کتانی، مطمئن شوید. 

 

۱. لایه‌ی میانی و زیره‌ی کفش

در کفش‌های اصل، لایه‌ی میانی معمولا با چسب وصل می‌شوند و دوخته شده نیستند. این بخش از مواد سبک وزن ساخته شده که در هنگام پوشیدن آن‌ها، احساس راحتی و سبکی داشته باشید. همین موضوع را برای بخش زیرین کفش هم می‌توانیم بگوییم؛ بخش زیره‌ی کفش باید به طوری باشد که به راحتی بلند شود و از لاستیک مرغوب برای کشش و پشتیبانی مناسب، ساخته شده باشد. کفش‌های تقلبی معمولا از لاستیک‌های بی‌کیفیت ساخته می‌شوند که با پوشیدن آن‌ها، احساس سنگینی به شما دست می‌دهد.

 

۲. ردپای چسب

لکه‌های چسب بیش از اندازه و قابل تشخیص در قسمت بیرونی کفش، به خصوص در بخش‌های میانی، تنها می‌توانند به معنی این باشند که این کفش‌ها مورد بررسی دقیقی در مرحله‌ی ساخت قرار نگرفته‌اند و در نتیجه این کتانی‌ها تقلبی محسوب می‌شوند.

 

۳. راست و چپ

یکی از بهترین روش‌ها برای تشخیص اصل یا تقلبی بودن کتانی، بررسی و مقایسه کردن اندازه‌ی لنگه‌ی راست و چپ با هم است. کتانی‌های اصل و معتبر باید در هر دو لنگه‌ی کفش سایز و اندازه‌ی یکسانی داشته باشند. همچنین اگر متوجه شدید که یکی از لنگه‌ها پهن‌تر به نظر می‌رسد یا جنس ضخیم‌تری نسبت به لنگه‌ی دیگر دارد، مطمئن باشید که آن کتانی تقلبی است. 

 

۴. بو

شاید این مورد به نظرتان عجیب برسد؛ اما در تشخیص کتانی اصل و تقلبی همیشه می‌توان چشم‌ها را گمراه کرد ولی اگر همچنان به اصل بودن کتانی شک داشتید، از بینی خود کمک بگیرید. موادی که برندهای معتبر برای ساخت کتانی‌ها استفاده می‌کنند بسیار خاص هستند؛ بنابراین بوی مخصوصی هم دارند و کتانی‌هایی که از مواد ارزان قیمت و بی‌کیفیت ساخته شده باشند، قابل تشخیص هستند. همچنین این مواد در وزن کفش نیز موثر هستند؛ برخی کفش‌ها به سبک وزن بودن خود معروف هستند که برندهای تقلبی نمی‌توانند به این ویژگی دست پیدا کنند. 

 

۵. کیفیت دوخت

بدون شک برای تولید یک کتانی باکیفیت، دقت زیادی هم به کار می‌رود. در هنگام خرید کتانی، حتما به کیفیت و طرز دوخت و درزهای کتانی توجه کنید و کیفیت نخی که برای دوخت کتانی به کار رفته است را بررسی کنید. البته توجه داشته باشید که حتی برندهای معتبر هم در خط تولید می‌توانند نقص‌های جزئی داشته باشند؛ بنابراین این روش نمی‌تواند یک شاخص ۱۰۰ درصد قابل اعتماد باشد. 

 

۶. ترکیب رنگ اشتباه

اکثر فروشندگان کتانی‌های تقلبی، کفش‌هایشان را به عنوان یک محصول منحصر به فرد تبلیغ می‌کنند؛ اما شما سعی کنید زرنگ باشید و اگر امکان خرید از سایت یا فروشگاه اصلی برند را ندارید، ترکیب رنگ و جزئیات کتانی را در سایت برند اصلی چک کنید. اگر در هنگام خرید رنگی در کتانی دیدید که با نسخه‌های اورجینال مطابقت نداشت، احتمالا آن کتانی‌ها تقلبی هستند. 

 

۷. قیمت عجیب

آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که قیمت یک کتانی بیش از حد خوب باشد به طوری که به اصل بودن آن شک کنید؟ این موقعیت احتمالا یک زنگ خطر برای شماست که در خریدتان بیشتر دقت کنید و به دنبال فروشگاه‌های دیگری برای خرید کتانی اصل بگردید. 

 

۸. برچسب تگ تقلبی

قانع کننده‌ترین راه برای تشخیص تقلبی بودن یا نبودن یک کتانی، بررسی کردن برچسب تگ داخل کتانی و روی جعبه‌ی آن است. این برچسب‌های معمولا در قسمت زبانه یا پاشنه قرار دارد و سایز و کشور سازنده‌ی کفش روی آن نوشته شده است. همچنین ممکن است زمان تولید و شماره‌ی محصول کتانی شما روی آن نوشته شده باشد. اطلاعات روی برچسب کتانی و روی جعبه‌ی آن باید یکسان باشند؛ در غیر این‌صورت می‌توانید به اصل بودن کتانی شک کنید. علاوه بر این، به رنگ جعبه نیز دقت کنید؛ برخی از برندها رنگ‌های به خصوصی را برای جعبه‌ی کتانی‌هایشان استفاده می‌کنند. جعبه‌ی کفش شما نباید سفید یا مشکی ساده بدون هیچ نوشته یا برچسبی باشد. 

 

برخی از بهترین برندهای کتانی در جهان

فروشگاه اینترنتی اولین خرید

• Nike

• Adidas

• Converse

• Reebok

• New Balance

• Vans

• Puma

• Yeezy

• Jordan

• Asics

• Veja

• Salomon

 

حرف آخر

در این مقاله از مجله اولین خرید شما را با مهم‌ترین نکاتی که برای خرید کفش باید در نظر بگیرید، آشنا کردیم.

آیا شما هم از طرفداران پروپاقرص کتانی‌ها هستید یا کفش‌های دیگر را ترجیح می‌دهید؟

شما چه روش‌هایی برای خرید یک کتانی دارید؟

آیا ترجیح می‌دهید آنلاین خرید کنید یا در فروشگاه‌ها بچرخید تا مدل مورد نظرتان را پیدا کنید؟

در هر صورت، سعی کنید کفشی را انتخاب کنید که پاهایتان را اذیت نکند و بعدها به خاطر خرید آن پشیمان نشوید.

 

 

فروشگاه اینترنتی اولین خرید | AvalinKharid