اگر با هنر مینیمال آشنا هستید بهتر است بدانید در هنر مکتبی به نام «ماکسیمالیسم» هم وجود دارد که دقیقا نقطهی مقابل مینیمالیسم است. ماکسیمالیسم در هنرهای تجسمی بر اشباع فضا از طرح و رنگ و جزییات زیاد تأکید دارد و طی سالیان متمادی هم در هنر نقاشی، هم در دکوراسیون و معماری و هم در صنعت مدل و فشن تأثیرگذار بوده است. استایل ماکسیمال که معمولا در بین سلبریتیها محبوب است، در صنعت مد و فشن بر ترکیب شلوغ و اغراقآمیز طرحها، رنگها و اکسسوریهای متعدد در استایل تأکید دارد. در این مقاله ابتدا بر پیشینهی استایل ماکسیمال مرورری میکنیم و سپس به ویژگیها و المانهای این استایل پرطرفدار خواهیم پرداخت. با ما در مجلهی اولین خرید همراه باشید.
پیشینهی استایل ماکسیمال
پیشینهی ماکسیمالیسم در هنرهای تجسمی به عصر «باروک و روکوکو» در سدهی هیجدهم میلادی میرسد، زمانی که برخی از هنرمندان به اشباع فضای آثارشان از طرحها، رنگها و جزییات متعدد روی آوردند و معتقد بودند برای غنی بودن در هر هنری باید از بیشترین ترکیبات و جزییات در آثار استفاده کرد. مکتب هنری ماکسیمالیسم بر نمایان کردن و نشان دادن تمامی جزییات دلالت داشت و زیبایی را در افراط میدید.
اما پیشینهی استایل ماکسیمال در صنعت مد و فشن را میتوان در ابتدای دههی نود میلادی جستجو کرد، زمانی که طراحان مد ژاپنی سبک طراحی مینیمال را در صنعت مد جهان وارد کردند و متعاقبا عدهای از طراحان سبک ماکسیمال را در تقابل با این سبک وارد صنعت مد و فشن کردند.
استایل ماکسیمال بیش از همه مورد توجه سلبریتیها به خصوص هنرمندان عرصهی موسیقی پاپ قرار گرفت، چرا که سبک خاص و پر زرق و برق و جسورانهی ماکسیمال بسیار جلب توجه میکرد و از آنجایی که سلبریتیها علاقه داشتند مورد توجه عکاسها و رسانهها قرار بگیرند این نوع سبک پوشش خاص را چه برای شرکت در برنامهها و مراسم هنری و چه برای استایل روزمرهشان انتخاب میکردند. به تدریج استایل ماکسیمال در بین عموم مردم طرفداران خاص خود را پیدا کرد و افرادی که دوست داشتند استایلشان جسورانه باشد به این سبک پوشش پرزرق و برق روی آوردند.
ویژگیهای استایل ماکسیمال
افراط، ابداع، پیچیدگی، بیپروایی و فرمهای اغراقشده از جمله مهمترین ویژگیهای استایل ماکسیمال محسوب میشوند. در استایل مینیمال همه چیز از برش لباس تا جنس و طرح پارچهها بر سادگی و سهولت کاربری و استفادهی بهینه از متریال و پارچه تأکید دارد، در حالی که در استایل ماکسیمال تمامی این قوانین نقض میشود؛ لباسها ممکن است اورسایز طراحی شوند و پر از طرح و تزیینات و تجملات باشند.
از لحاظ شلوغی و لایهلایه بودن شاید بتوان استایل بوهو را به استایل ماکسیمال نزدیک دانست اما این دو استایل در سبک پوشش و المانهایشان با یکدیگر تفاوت دارند چرا که در استایل ماکسیمال بر تجمل، فرمگرایی و زرق و برق تأکید زیادی میشود در حالی که در استایل بوهو به جای تجملات بیشتر به سمت طرح های سنتی و بومی حرکت میکنیم.
چطور به سبک ماکسیمال لباس بپوشیم؟
چنانچه میخواهید به سبک ماکسیمال لباس بپوشید باید به اندازهی کافی جسور باشید چرا که با پوشیدن لباسهای متفاوت، طرحهای شلوغ و رنگهای بولد جلب توجه خواهید کرد. اما این شلوغی به معنی شلخته بودن نیست، بلکه باید با توجه به سلیقهی شخصیتان به نحوی هوشمندانه آیتمهای ماکسیمال را با یکدیگر ترکیب کنید که استایلتان شلخته به نظر نرسد. در انتخاب آیتمهای ماکسیمال دستتان باز است، میتوانید بر حسب سلیقهی شخصیتان و نکاتی که به آنها اشاره خواهیم کرد به سراغ انواع و اقسام آیتمهای ماکسیمال بروید و استایل مورد نظرتان را بسازید.
برش و سیلوئت لباسها در سبک ماکسیمال
در سبک مینیمال برش لباسها با بهینهترین حالت ممکن و به دور از هر نوع مصرفگرایی انجام میشود، در حالی که در استایل ماکسیمال کاملا برعکس است و لباسها ممکن است در بیقاعدهترین حالت خود طراحی شوند اما در مجموع سیلووئتهای زیبایی دارند. به عنوان مثال بلوزی را انتخاب میکنید که آستینهای پفدار اغراق شده، سرشانه های بزرگ اپلدار و یا یک پاپیون خیلی بزرگ دارد و فرمی اغراقآمیز پدید آورده است.
پالت رنگی
مینیمال و ماکسیمال همانگونه که نامهای متضادی دارند در ویژگیهای ظاهری هم عکس یکدیگر هستند. اگر در سبک مینیمال از رنگهای اصلی، خنثی و سرد استفاده میکنیم، در استایل ماکسیمال به سراغ رنگهای بولد و تند و گرم میرویم.
هر چه ترکیبهای رنگی بیشتری را در آیتمهایتان داشته باشید استایلتان به ماکسیمال نزدیکتر است. به عنوان مثال رنگهایی مانند صورتی بولد و پررنگ، فسفری، طلایی، قرمز پررنگ و بنفش رنگهایی هستند که در استایل ماکسیمال بیشتر مورد کاربرد قرار میگیرند.
طرح زمینه و چاپ لباسها
طرح زمینه و چاپ روی لباسها بسیار در استایل ماکسیمال اهمیت دارد، در استایل کژوال معمولا سعی میکنیم یکی از آیتمها را طرح دار و سایر آیتمها را ساده انتخاب کنیم تا استایل شلوغ نباشد، اما در استایل ماکسیمال میتوانید به سراغ انواع و اقسام طرحهای مختلف بروید و آنها را با یکدیگر ترکیب کنید. به عنوان مثال پیراهن چهارخانهتان را با دامن گلدار بپوشید یا یک شلوار با طرحهای انتزاعی انتخاب کنید و آن را با یک بلوز خالدار ست کنید. انواع و اقسام گلدوزیها و دیگر تزیینات لباس هم استایلتان را بیشتر به استایل ماکسیمال نزدیک میکنند.
به عنوان مثال کتهای گلدوزیشدهی طرحدار و یا کراواتهای طرحداری که با پیراهنهای مردانهی طرحدار ست میشوند جزو ترکیبهای محبوب ماکسیمال محسوب میشوند. آیتمهای براق و یا درخشان هم بسیار با استایل ماکسیمال هماهنگی دارند، به عنوان مثال میتوانید یک دامن ساتن طلایی به آیتمهای رنگارنگتان اضافه کنید و یک استایل جذاب ماکسیمال بسازید.
اکسسوری در استایل ماکسیمال
اکسسوریها شاید مهمترین بخش در استایل ماکسیمال باشند. هر چه اکسسوریهایتان خاصتر و پر زرق و برقتر باشند بیشتر به استایل ماکسیمال نزدیک میشوید.
انواع و اقسام کفشها و کیفهایی که طرحدار هستند یا فرمهای خاص و اغراق شده و رنگهای بولد دارند، برای استایل ماکسیمال مناسبند.
زیورآلات خاص و فرمدار و یا زیورآلات شلوغ با نگینها و مهرههای درشت، عینکهای آفتابی خاص، کمربندهای سگک دار تزیین شده و… از جمله اکسسوریهای ماکسیمال هستند که میتوانند بر زرق و برق، پیچیدگی و شلوغی استایل شما بیفزایند.
سخن آخر
استایل ماکسیمال میتواند سبکی هیجان انگیز باشد، چرا که در انتخاب آیتمهای خاص و متفاوت دستتان باز است. میتوانید به راحتی آیتمهایی که فرمدار و طرحدار هستند را خریداری کنید و دیگر نگران ست کردن آنها نباشید. به عنوان مثال دیگر نگران این نیستید که کیف طرحدار رنگارنگی را که در کمدتان دارید را با کدام یک از لباسهایتان ست کنید. با الهام از استالیستهای ماکسیمال می توانید لباسهای طرحدار و یا آیتمهای رنگارنگتان را با یکدیگر ترکیب کنید و استایلی متفاوت و در عین حال بسیار چشمگیر بسازید.
اولین خرید | AvalinKharid